Åtta.45 förstärker sin digitala verksamhet

PUBLICERAD: 25 september 2013
UPPDATERAD: 25 september

Den 1 oktober förvärvar Åtta.45 Tryckeri AB i Solna Larserics Digital Print AB och förstärker därmed sin digitala produktionskapacitet och kompetens.

Ny ansvarig för digitaltryck och displayprodukter på Åtta.45 blir Henrik Bergkrantz, tidigare vd på Larserics.

För Larserics kunder innebär förändringen tillgång till en bredare produktportfölj, stora möjligheter att utvecklas med ny teknik och fortsatt samarbete med en trygg och långsiktig leverantör.

– Det ska bli fantastiskt roligt med så många nya kompetenta medarbetare. Åtta.45 har ett starkt fokus på att utvecklas och ligga i framkant med den senaste tekniken. Vi ser fram emot att få vara en del i den utvecklingen, säger Henrik Bergkrantz.

Åtta.45 har under senaste åren förvärvat flera tryckerier, bl a Katarinatryck i juli 2012 och SM Ewert i december 2012.

– Nu blir vi över 100 personer med en omsättning på runt 200 miljoner kronor. Målet är att fortsätta öka omsättningen i snabb takt och samtidigt ha en god lönsamhet, säger Erik Mauritzon, vd på Åtta.45.

 

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg