Första gången för Paperlinx

PUBLICERAD: 2 oktober 2013
UPPDATERAD: 2 oktober

Ted Arnesson, PaperlinxPaperlinx är namnet på en stor internationell kedja som säljer material och maskiner inom storformat. Paperlinx har nu förvärvat Cadorit i Borås, som startades 1988 av Ted Arnesson. Ted stannar kvar som vd i bolaget.

– Det vi såg var möjligheten att få Paperlinx som ägare. Vi har tagit ett steg till och får en materialportfölj som är stark, bland annat med Avery agenturen. Vi har nu mer kapacitet i ryggen, så att vi kan växa ytterligare. Dessutom har vi blivit återförsäljare av Mimaki, som även säljs av Signcom.

Paperlinx har också köpt det danska företaget CC & Co, som bland annat säljer Mimaki i Danmark. Även det bolaget byter nu namn till Paperlinx.

– Vi har också D.gen, som är en textilprinter med direktsublimering. Den trycker på polyester, där trycket direkt efter tryckning värms fast och härdas. Du sparar mycket material genom att trycket sublimeras direkt i ett stycke. Maskinerna kan köra sex färger, men vi sätter upp alla maskiner med fyra färger. 20 sådana maskiner finns ute i Sverige. De används bland annat för att trycka flaggor, beachflaggor och ljudabsorbenter.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w