Arkitektkopia levererar dokumentation till forskningsjätte

PUBLICERAD: 8 oktober 2013
UPPDATERAD: 8 oktober

Arkitektkopia har fått uppdraget att leverera dokumentation, bygghandlingar och tryck till Europas största tvärvetenskapliga forskningsanläggning European Space Spallation Source (ESS) som börjar byggas strax utanför Lund nästa sommar.

Hjärtat i anläggningen är en extremt kraftfull neutronkälla som likt ett gigantiskt mikroskop gör det möjligt att analysera material ner i minsta beståndsdel. ESS är ett Paneuropeiskt projekt med 17 medlemsländer, med Sverige och Danmark som värdar. Bygget beräknas pågå i tolv år och anläggningens livslängd beräknas till 40 år.

Arkitektkopias beställningssystem ska nu integreras i ESS dokumenthanteringssystem. Systemet förenklar för beställaren och med fasta leveranstider minskar kostnader och påverkan på miljön, eftersom antalet transporter reduceras.

– Vårt beställningssystem gör det lättare att beställa tryck och andra tjänster, dessutom är det både på svenska och engelska vilket naturligtvis är en fördel då en majoritet av de ESS-anställda kommer från andra länder, säger Magnus Nilsson på Arkitektkopia i Malmö.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)