Hemliga herrsällskap prisades i JCDeaux konstpris

PUBLICERAD: 8 oktober 2013
UPPDATERAD: 8 oktober

flickadricker390

JCDecaux konstpris tilldelas i år konstnären Eva Björkstrand för ”The Art Break”. Konstnären uppges alltid ha fascinerats av hemliga herrsällskap med fantasier om vad som händer bakom lyckta dörrar. Hennes motiv är ofta svarta taxar och hon arbetar med ett alter ego i olika världar gjorda i vackra svartvita screentryck och tuschmålningar. Eva Björkstrand beskriver det själv som en lätt punkig estetik men samtidigt stramt och stiligt.

I juryns motivering framgår att: ” Eva Björkstrands värld befolkas av dekadenta taxar, puffande pastellmoln ur rykande provrör och alldeles hjärtskärande små flickebarn på rymmen. Med träffsäker linje och svart humor vrider sig Eva Björkstrands berättelser ur det förväntades grepp”.

Eva Björkstrands verk kommer att hänga på Liljevalchs till söndagen den 6 oktober och de kommer att synas på JCDecaux:s reklamtavlor runt om i hela landet. På detta sätt vill man ge en konstpaus i vardagen för alla.

JCDecaux konstpris delas i år ut för fjärde året i rad.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w