En dag utan papper

PUBLICERAD: 10 oktober 2013
UPPDATERAD: 10 oktober

paper

Även om vi fortsätter att förbruka allt mer papper i världen växer också de digitala plattformarna. För att sätta fokus på att verksamheter kan bli mer effektiva med hjälp av digitalisering, automation och papperslösa arbetsflöden arrangeras den 24 oktober för tredje året världsomspännande ”World Paper Free Day”.

Att det finns vinster att hämta i att arbeta på digitala plattformer bekräftar bland annat undersökningen ”Vinn papperskrigen” av AIIM, Association for Information and Image Management. Där tycker respondenterna att pappersfria flöden förbättrar deras effektivitet med 29,7 procent och att de kan besvara förfrågningar från kunder och medarbetare fyra gånger snabbare. 50 procent av de som tagit initiativ till papperslösa flöden uppges också ha nått ekonomisk vinst inom ett år. Två tredjedelar uppger att de nått ekonomisk vinst inom 18 månader.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS