Service Point Holmbergs investerar i ”book of one”

PUBLICERAD: 14 oktober 2013
UPPDATERAD: 14 oktober
Håkan Ahlberg, Canon, tillsammans med Fredrik Borg.
Håkan Ahlberg, Canon, tillsammans med Fredrik Borg.

Malmötryckeriet Service Point Holmbergs har investerat i Canons digitala tryckpress Océ ColorStream 3500 för att kunna producera en bok åt gången.

– Idag kan vi se att det finns ett större behov av att kunna trycka böcker en åt gången. Med vår nya investering kan vi erbjuda ett mervärde och flexibilitet till de kunder som är i behov av on demand-produktioner med kort leveranstid. Vad jag vet finns det ingen i branschen som kan konkurrera med oss inom det här området, och uppbyggnaden av den här installationen är unik, säger Fredrik Borg, tf vd för Service Point Holmbergs i Sverige.

Service Point Holmbergs påbörjade implementeringsprocessen med PRISMAproduction, ett system från Canon för automatiserade och kostnadseffektiva arbetsflöden. Därefter installerades Océ ColorStream 3500 och 1/1 Lasermax StreamFolder & Cutter. Avancerad bläckstråleteknik kombinerad med Lasermax utgör det nya konceptet ”book of one” – automatiserad bokproduktion från orderregistrering till leverans.

Med ”book of one” kan Service Point Holmbergs nu hantera många fler titlar, minska kundernas lager, sänka kostnaderna och förkorta leveranstiderna. Via flera nya tillämpningar och grafiska lösningar erbjuds kunderna innovation, kreativitet, produktion av större upplagor och personifierade trycksaker.

Tillsammans med maskinleverantören har tryckeriet utarbetat ett arbetsflöde som innebär att de kan producera upplagor på 2 500 böcker ner till endast ett exemplar per beställning.

Med den ökade efterfrågan på marknaden ligger prognosen för 2015 på 3 000 unika titlar per dag.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w