Service Point Holmbergs investerar i ”book of one”

PUBLICERAD: 14 oktober 2013
UPPDATERAD: 14 oktober
Håkan Ahlberg, Canon, tillsammans med Fredrik Borg.
Håkan Ahlberg, Canon, tillsammans med Fredrik Borg.

Malmötryckeriet Service Point Holmbergs har investerat i Canons digitala tryckpress Océ ColorStream 3500 för att kunna producera en bok åt gången.

– Idag kan vi se att det finns ett större behov av att kunna trycka böcker en åt gången. Med vår nya investering kan vi erbjuda ett mervärde och flexibilitet till de kunder som är i behov av on demand-produktioner med kort leveranstid. Vad jag vet finns det ingen i branschen som kan konkurrera med oss inom det här området, och uppbyggnaden av den här installationen är unik, säger Fredrik Borg, tf vd för Service Point Holmbergs i Sverige.

Service Point Holmbergs påbörjade implementeringsprocessen med PRISMAproduction, ett system från Canon för automatiserade och kostnadseffektiva arbetsflöden. Därefter installerades Océ ColorStream 3500 och 1/1 Lasermax StreamFolder & Cutter. Avancerad bläckstråleteknik kombinerad med Lasermax utgör det nya konceptet ”book of one” – automatiserad bokproduktion från orderregistrering till leverans.

Med ”book of one” kan Service Point Holmbergs nu hantera många fler titlar, minska kundernas lager, sänka kostnaderna och förkorta leveranstiderna. Via flera nya tillämpningar och grafiska lösningar erbjuds kunderna innovation, kreativitet, produktion av större upplagor och personifierade trycksaker.

Tillsammans med maskinleverantören har tryckeriet utarbetat ett arbetsflöde som innebär att de kan producera upplagor på 2 500 böcker ner till endast ett exemplar per beställning.

Med den ökade efterfrågan på marknaden ligger prognosen för 2015 på 3 000 unika titlar per dag.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)