HP släpper 3d-printer nästa år, enligt vd

PUBLICERAD: 24 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 oktober

Meg Whitman, HPs vd.
Meg Whitman, HPs vd.

På konferensen Canalys Channels Forum i Bangkok bekräftade HPs vd Meg Whitman att företaget håller på att utveckla en egen 3d-printer. Det skriver The Register på sin webbplats.

Whitman säger att det är företagets forskningsavdelning HP Labs som arbetar med att utveckla tekniken. Målet är att produktlansera tekniken i mitten av nästa år.

– Vi är entusiastiska över 3d-print, säger Whitman. Det är logiskt för oss att ge oss in på detta affärsområde med tanke på vår historia inom skrivarteknik och vi vill bli ledande på området.

Enligt Whitman fokuserar HP Labs på produktionsteknik och produktionskostnaderna.

Målgruppen för HPs 3d-printerteknik är tjänsteleverantörer. Här vill HP hjälpa företag att snabbt komma igång med och kommersialisera diverse 3d-printtjänster.

Whitman specificerade inte närmare vilken av 3d-printteknikerna man satsat på, bara att det handlar om en ny teknik.

Läs mer om 3d-print på AGIs systersajt 3dp.se.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland