GLs stipendium för ”Mer än en faktura”

PUBLICERAD: 25 oktober 2013
UPPDATERAD: 25 oktober

Stipendium390

Petter Bendelin och Anton Westerberg, Stockholms universitet, har tilldelats Grafiska Leverantörsföreningens stipendium för bästa examensarbete 2013 för sin kandidatuppsats ”Mer än en faktura”. Motiverigen till utmärkelsen var: ”Petter Bendelin och Anton Westerberg har i sin kandidatuppsats ”Mer än en faktura” redovisat att en grafiskt väl formgiven trycksak, i detta fall en faktura, bidrar till att höja mottagarens förståelse och engagemang för innehållet. Kraften av fakturan som ett kommunikativt verktyg medverkar enligt författarna till att stärka relationen mellan avsändare och mottagare – vilket är ett bevis för trycksakens konkurrenskraft och mervärde.GL-stipendiet delades ut i samband med GLs höstmöte på Ljunglöfska slottet.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell