Lysande affischer

PUBLICERAD: 31 oktober 2013
UPPDATERAD: 31 oktober

Lysande flaskor 2TopRight Nordic är ett företag som säljer lysande kinesiska tavlor, som kräver en minimal energiförbrukning. Tavlorna är uppbyggda med ett antal lager plaster. Ett av lagren består av fosfor så att det, när det utsätts för mycket svaga ljusmängder, lyser upp. På baksidan av affischen kan du markera olika områden som ska lysa vid olika tillfällen. När du kopplar ström till ett fosforbelagt område, börjar det lysa. Du kan styra när strömmen ska komma till de olika delarna och därigenom få spännande effekter. Du får en affisch som kan vara ner till 0,1 mm tjock men som kan blinka och lysa i olika områden.

– I Hongkong, där företaget ligger, används lösningen för reklam på bussar, som då lyser och blir mycket effektfulla. Givetvis kan det även användas till lysande skyltar på sidan av personbilar, säger Anton Skarke och Irene Wall, som säljer lösningarna i Sverige.

Räkna med att en affisch kostar några tusenlappar, inklusive trycket och de speciella effekterna. Sedan kopplar du till ett el-uttag. Förbrukningen är mycket liten, varför det utan problem även fungerar på en bil.

Anton, TopRight Nordic

 

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera