Bättre karttjänst från tyska Locr

PUBLICERAD: 13 november 2013
UPPDATERAD: 13 november

Det tyska kartföretaget Locrs affärsidé är att förse kunder med kartor specifikt framtagna för marknadsföring, både i printbaserade och digitala medier.

I ett led att öka kvaliteten på dessa kartor har företaget inlett samarbete med flera nya leverantörer av geodata, bland dem Navteq och Tom Tom. Enligt företaget ska dessa nya källor innebära att man kan generera jpeg-filer av kundspecificerade kartor som är mer korrekta och innehåller fler detaljer.

– Allt fler företag använder personaliserade kartor i sin marknadsföring, säger Rolf Richter, Locrs vd. Men kartor ger bara mervärde om de är korrekta och kan visa alla detaljer för en specifik plats. Många använder bara en inzoomad bild från en större karta, men då försvinner ofta viktig information som gatunamn, stadsnamn eller förändringar i stadsbilden.

 

Läs vidare

Hexis nya skärprogramvara tillgängliggörs på marknaden

Nu finns Hexis egenutvecklade programvara för skärning av självhäftande skyddsfilmer tillgänglig för kunderna. Matmak gör det enkelt att förskära delar i företagets Bodyfence-sortiment.
Joachim Wallgren

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R