Kreativ dag med Broby Grafiska

PUBLICERAD: 18 november 2013
UPPDATERAD: 18 november

Den 23 november mellan 12-15 håller Broby Grafiska i Sunne öppet hus. På Öppet hus kan man inspireras inför jul, kolla in deras spännande utbildningar, vara med och fira Ideum 10 år och lyssna till modedesignern Bea Szenfeld, som ofta använder papper till sina unika kreationer.

Ideum – Idé- och designcentrum 10 år
13.00 “IDEUM – ett verktyg för entreprenörsskap”. Karl-Johan Adolfsson, kommunfullmäktiges ordförande och Anna Blomquist, kommunens tillväxtstrateg, intervjuar företagare.

13.30 Paper Passion – Föreläsning med Bea Szenfeld, internationell modeskapare. Bea Szenfeld är en okonventionell designer som ofta får stor medial uppmärksamhet. Hon arbetar ofta i annorlunda material som papper. Hon är en dessutom en karismatisk, inspirerande föreläsare och har varit huvudlärare i modedesign på Beckmans designskola i Stockholm.

Under fredagen den 22 november håller modedesigner Bea Szenfeld workshop med studenterna i årskurs 2 på yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsdesigner på Broby Grafiska. Uppgiften är att designa en julgran. Julgranarna kommer att visas på öppet hus.

 

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)