Uppgraderad kvalitetskontroll

PUBLICERAD: 7 januari 2014
UPPDATERAD: 7 januari

Printflows senaste programvara för Techkon Spectro Drive är utvecklad för att möta den kommande trenden med att ha kontroll över färgrymden direkt i pressen. Systemet har stöd för både spektral mätning samt mätning mot densitet med eller utan polfilter. En ny och användbar funktion är Min Delta E-reglering mot pressen.

Funktionen strävar hela tiden att komma så nära minimum Delta E mot bestämd standard. Regleringen är valbar mellan Delta E, densitet med polfilter samt absolut densitet utan polfilter.

Pantone Digital Library finns inbyggt i systemet både för bestruket och obestruket papper. Detta ska göra det enkelt att få rätt nyans i PMS-färgerna eftersom man har de rätta LAB-värdena digitalt att styra pressen mot.

Optimeringen sker i tre steg med minimun-, medium- och high-kurvor. Detta innebär att man kan optimera exakt beroende av hur mycket färgtäckning jobbet har.

Den svenska agenten Grafisk Utrustning TF AB informerar om att det idag finns cirka 80 kunder i Sverige som har uppgraderat sina pressar med DIPS/Techkon Spectro Drive, varav de senaste 8 är med den nya programvaran..

Läs mer på www.grafisk-tf.se.

Läs vidare

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2