Canon hjälper smyckesdesigner med storformat

PUBLICERAD: 30 januari 2014
UPPDATERAD: 30 januari

web_nilsdotter

Canon går för andra året i rad in som huvudsponsor för Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm i slutet av januari. Som ett led i detta sker också ett nära samarbete mellan Canon och den internationellt hyllade smyckesdesignern Maria Nilsdotter. Hon har valt att visualisera sin jubileumskollektion med hjälp av utskrifter på plexiglas på Canons planskrivare Océ Arizona 350 XT.

Maria Nilsdotters visning ”No.10” består av tio fotografier av fotograf Viktor Flumé och utskrivna på Canon Océ Arizona 350 XT.

– Det känns extra roligt att samarbeta med Maria Nilsdotter och hennes jubileumsvisning, där våra produkter spelar en viktig roll och kan bidra till att hennes kollektion får mycket uppmärksamhet. På detta sätt visualiseras vad våra produkter kan åstadkomma och vår bredd från foto till utskrift. Bilderna är framtagna med hjälp av Canons produkter och utskrivna på plexiglas vilket ger ett imponerande resultat, säger Helen Iwefors Häggblom, kommunikationschef på Canon.

FOTO: Viktor Flumé

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)