De har Sveriges äldsta Designjet

PUBLICERAD: 6 februari 2014
UPPDATERAD: 6 februari

wrs_uppsala
Marcus Palmehorn, HP, och Jonas Andersson, WRS Uppsala, framför HP Designjet T920, som företaget vann i HPs tävling.

Vinnaren i HPs tävling där de letade efter Sveriges äldsta Designjet-skrivare har fått en vinnare – WRS Uppsala AB.

Företagets Designjet-modell, en svartvit 220, köptes redan 1995 och har nu tuffat på i 19 år. Enligt Jonas Andersson, konsult på WRS Uppsala, har det varit företagets enda skrivare, fram tills nu då de även har tillgång till den nya T920-modellen som de vann i tävlingen.

WRS Uppsala AB är ett miljökonsultföretag och arbetar med utredningar och projekteringar. Utskriftsbehoven har rört sig kirng svartvita ritningar och volymerna är ofta blygsamma. Här har deras gamla Designjet varit en trogen följeslagare i alla år.

 

Läs vidare

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera