Välbesökt när Signcom besökte Karlstad

PUBLICERAD: 30 april 2014
UPPDATERAD: 30 april

Den 24 april var det Karlstads tur att få besök av Signcom. Under hela dagen var det ett jämnt flöde med besökare som tittade på 
och provade till exempel UV-print direkt på mobiltelefoner, USB-minnen och mer med mångsidiga UJF-6042 från Mimaki.

Med sig 
hade Signcom också tre storformatskrivare i form av latexskrivaren JV400LX, solvent UV-skrivaren JV400SUV samt 
CJV30-100 print & cut. Dessutom visades gravyr, såväl traditionell från Vision som laser från GCC.

Nytt denna gång var att Indukta AB var med. På så vis fanns även möjlighet att titta närmare på brodyr och direktprint på textil.

Materialprover på bland annat vinyl, plaster, banderoll, transfer- och printmedia visades också. Även färdiga prover som förutom 
att de visade på tryckkvaliteten också gav tips och idéer. Nyheterna Reflexite från Orafol, reflekterande folie godkänd för utryckningsfordon, samt nya Hardwood från amerikanska Rowmark fanns också med.

– Det kom långt fler än vi hade förväntat oss, det här var riktigt roligt, säger Christian Magnusson, produktansvarig för print och 
storformat hos Signcom. Kunderna uppskattar verkligen tillfället att se våra produkter på hemmaplan och vi i vår tur uppskattar 
mötet där vi kan ta till oss av feedback och lyssna in vad kunden vill ha.

Fler minimässor, öppna hus och mässor kommer att följa under året, håll utkik på Signcoms webbplats.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449