Fördubblar hastigheten i Truepress-modell

PUBLICERAD: 7 maj 2014
UPPDATERAD: 7 maj

screen_truepress_ws3200_uv_hs
Screen är på gång med en uppdaterad version av sin UV-flatbäddare Truepress WS3200 UV, nu med tillägget HS, som står för High Speed.

Produktionshastigheten för maskinen har utökats till 150 kvadratmeter per timme, nära nog en fördubbling jämfört med den vanliga modellen som klarar 85 kvadratmeter per timme.

Den nya Truepress-modellen använder sex färger (CMYK, lc och lm) plus täckvitt och är framtagen för applikationsområden som POS, sign och inredning. Maximalt utskriftsformat ligger på 3,2 x 1,6 meter och max tjocklek på substraten är 50 millimeter.

För produktion av ljuslådeapplikationer har Truepress-modellen en funktion för överprint i upp till åtta lager för extra hög färgdensitet.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)