Två nya från Mutoh

PUBLICERAD: 26 maj 2014
UPPDATERAD: 26 maj

Marcus SörenssonFespa: Mutoh, som i Sverige representeras av det helägda dotterbolaget Sericomex, visade två nya maskiner på Fespa. Den första heter Valuejet 1638x och är en ecosolvent maskin för material som ska användas utomhus.

– Maskinen kräver inget utsug. Ingen har hittills valt att skaffa det. Ändå är färgen tillräckligt kraftfull för att vi vågar ge tre års garanti på trycket, även om det sitter utomhus i sol och is, säger Marcus Sörensson, som är försäljningschef för Mutoh i Sverige.

– Det finns inga begränsningar vad gäller materialval och energiförbrukningen är låg, kombinerat med ett lågt färgpris. Sju kronor räknar vi med vid normal färgförbrukning på en kvm. Maskinen kostar 229 000 kronor komplett, installerad och klar med det nya bulksystemet.

 

Mutoh ojämnt tryckTrycker på allt – även golfbollar

Medan den förra maskinen vill arbeta på material i rullar, så är Valuejet 426 villig att trycka på nästan vad som helst. Påståendet illustrerades på mässan genom tryck på golfbollar och ojämna ytor som ohyvlat trä och legobitar.

– Vi använder bara 18 watt för att härda uv-färgen. Och lampan är utan det farliga uv-ljuset, så maskinens rökfärgade lock kan lämnas öppet under gång.

– När allt är färdigtryckt så avslutar maskinen med att köra en efterhärdning på hela tryckbordet, säger Marcus Sörensson.

159 000 kronor ska maskinen kosta, när den nu börjar levereras till kunder.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2