Xerox satsar miljoner på inkjet

PUBLICERAD: 12 juni 2014
UPPDATERAD: 12 juni
Xerox vd, Ursula Burns.
Xerox vd, Ursula Burns.

Xerox kom in på inkjetmarknaden i och med köpet av Impika i början av 2013. Nu satsar man flera miljoner dollar på ett innovationscenter för inkjetteknik vid Impikas huvudkontor i Frankrike.

Enligt Xerox vd, Ursula Burns, är målet att man med inkjettekniken ska bygga ett affärsområde som är lika stort som den xerografiska sidan.

– Vi måste bygga en lika omfattande produktportfölj med inkjet som vi gjort med xerografi, säger Ursula Burns. Vi skulle kunna ha använt en stor summa pengar på att bygga denna verksamhet från grunden, men Impika passade oss perfekt. Köpet gjorde att vi snabbt fick tillgång till marknaden.

I Impikas lösningar använder man skrivhuvuden från Panasonic och Kyocera, men det har förekommit rykten om att Xerox antingen utvecklar egna skrivhuvuden eller förvärvar en utvecklare.

Produktportföljen som Impika byggt upp innefattar både färgbaserade och svartvita högvolymslösningar med drop-on-demand-teknik. Dessa kan även konfigureras för att fungera i hybridflöden samt med olika bläcktyper.

 

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper