Laserskärning av kartong till Sverige

PUBLICERAD: 2 juli 2014
UPPDATERAD: 14 november

Gafs kartongGafs kartong i Värnamo blir först i Norden med att installera ett Highcon Euclid system. Flera lasrar arbetar samtidigt med att skära ut den färdiga kartongen ur den tryckta kartongen. Normalt måste detta göras genom att framställa en stansform och stansa ut kartongen. Highcon Euclid kan istället matas med data från det program som skapat kartongen. Utifrån det renskärs kartongen med hjälp av laser. Fördelen är att små upplagor kan produceras till en attraktiv kostnad.

Lasse Svärd är delägare och försäljningschef hos 25 man stora Gafs kartong:

– När maskinen introducerades på Drupa 2012 så vi genast stora möjligheter för oss och våra kunder. Som företag har vi alltid investerat i teknik som ökar värdet för våra kunder och ger dem möjlighet att sälja mer, med hjälp av innovativa och visuellt lockande kartonger. Vi har redan gjort några snygga formgivningar och jag är ivrig efter att se resultatet av de här möjligheterna i våra kunders händer.

 

Från vänster: Stefan Dahl, produktionschef på Gafs Kartong, Eitan Varon, Highcon, Nigel Tracey, Highcon, försäljningschef Lasse Svärd, Visutechs vd Jan Olof Jungersten, Gafs vd Annelill Annvik och Johan Lidström från Visutech

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8