Mystiska maskinen avslöjad

PUBLICERAD: 3 juli 2014
UPPDATERAD: 3 juli


sapo1695 – Roland DG
I förra tryckta numret visade vi bild på en ny Roland DG eco solvent maskin, som visades på framskjuten plats på Fespa. Fakta kring den var dock så hemliga att vi i princip bara kunde konstatera att det var en storformatskrivare. Den hade inte ens ett namn.

Men, nu är denna, 162 cm breda, storformatskrivare lanserad, under det korta och snärtiga namnet Roland DG Versa Express RF-640. Låga driftkostnader och hög hastighet utlovas av produktchefen Keita Yamasaki, som också säger att målgruppen är skylt- och printproducenter.

Versa Express är en serie av maskiner som är baserad på Versa Camm, men utan skärningsfunktion. I gengäld har den en motordriven upprullning, Den har två uppsättningar cmyk-bläck och byter automatiskt när en kassett är slut. Bläcket är dessutom av en ny typ som minskar bläckförbrukningen med upp till 20 procent, jämfört med RE-640 maskinen.

Maximal upplösning, tack vare sju droppstorlekar, är 1440 dpi och maximal hastighet är 48 kvm i timmen – men då bara med ett pass.

Roland DG har utvecklat en app, Roland Printer Assist, som gör det möjligt att administrera printjobb utan att vara i närheten av maskinen. Med ett enkelt klick på Ipad eller Iphone kan du se hur långt jobbet har kommit.


 

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett