Tryck jorden runt med ny molntjänst

PUBLICERAD: 16 oktober 2014
UPPDATERAD: 16 oktober

Moln_small

Det skandinaviska bolaget Gelato Group lanserar Gelato Cloud, en ny molnbaserad lösning för designers, fotografer och andra som arbetar med tryck. Enligt leverantören integrerar den Adobe-baserade lösningen de flesta designers favoritverktyg och med några enkla klick från datorn går det att beställa alla typer av utskrifter från visitkort till tidningar och få dem levererade inom 72 timmar, över hela världen.

– Alla som arbetar med grafisk design och designproduktion vet att arbetet innebär mer än att bara behärska det kreativa. Du måste även hitta ett tryckeri, förhandla pris och noga övervaka utskriften innan produkten är klar – en process som tar både tid och resurser. Med Gelato Cloud kan du med några enkla klick snabbt ladda upp dina filer och få den färdiga produkten levererad till din dörr inom 72 timmar – utan att ägna tid i telefon med tryckeriet, säger Christian Sæterhaug, marknadschef på Gelato Group.

Enligt Gelato Cloud förenklar molntjänsten för geografiskt spridda företag att få kontroll över företagens profil och hindra att sälj- och marknadsföringsmaterial som inte har godkänts går vidare till tryck.

När alla utskriftsfiler lagras i molnet kan marknadsavdelningen även ladda upp eller radera marknadsförings- och kontorsmaterial, allt uppdateras ständigt. Tillgängligheten sparar tid, särskilt för säljare och lokal trycksaksproduktion är både snabb och miljövänlig.

Tjänsterna trycks uteslutande på HP Indigo-maskiner.

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Hexis nya skärprogramvara tillgängliggörs på marknaden

Nu finns Hexis egenutvecklade programvara för skärning av självhäftande skyddsfilmer tillgänglig för kunderna. Matmak gör det enkelt att förskära delar i företagets Bodyfence-sortiment.
Joachim Wallgren

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1