Sandéns Security Printing och Krontryck går samman

PUBLICERAD: 17 november 2014
UPPDATERAD: 14 november

krontryck-topp

Efter att under en tid fört samtal om att kunna hjälpas åt har Sandéns Security Printing AB och Krontryck kommit överens om att gå samman i en produktionsenhet. Båda företagen ska dock fortsätta att verka och synas på sina respektive marknader.

Sandéns Security Printing AB och Krontryck producerar i grunden helt olika produkter på den grafiska marknaden, men använder liknande utrustning för att tillverka sina respektive produkter.
Krontryck är ett välkänt tryckeri beläget i Eslöv. Med ett brett utbud inom offsettryck, digitaltryck och storformat har det lilla tryckeriet försett mittskåne med trycksaker sedan 1961. Krontryck ger även ut annonsorganet Eslövsbladet med stark lokal förankring inom så väl näringsliv, offentlig sektor och föreningsliv.

Sandéns Security Printing AB är ett nischat säkerhetstryckeri som producerar lotter och bingobrickor för den nordiska föreningsvärlden, men även större lotterier till flera europeiska marknader. Ett annat segment är skrapkort för taltid till mobiltelefonoperatörer, främst i Afrika. Sandéns producerar också annat säkerhetstryck så som biljetter för kollektivtrafik.

– Vi tror att företagen kan komplettera varandra och att vi kan använda våra olika kompetenser för att utvecklas tillsammans, säger Martin Sandén, vd för Sandéns Security Printing AB. Sandéns har sedan länge arbetat med återförsäljare över hela Sverige och Europa, men genom Krontryck möter vi den lokala marknaden.

– Att Krontryck får tillgång till Sandéns lite större produktionsorganisation kommer att vara till våra kunders nytta och glädje, menar Zandra Lindell, vd för Krontryck AB. Krontryck kommer fortfarande vara det lilla tryckeriet med närheten till kunderna, men med stöd av Sandéns storlek.

Sammanslagningen sker genom att LOBI Holding AB, moderbolaget till Sandéns Security Printing AB, förvärvar aktierna i Krontryck AB av Pressio Förvaltnings AB. Företagen kommer till att börja med att fortsätta sin verksamhet som vanligt, men i framtiden fusioneras i Sandéns lokaler på Ystadsvägen i Eslöv.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper