Exakta förvärvar Sjuhäradsbygdens Tryckeri

PUBLICERAD: 5 december 2014
UPPDATERAD: 14 november

Exaktakoncernen i Malmö förvärvar Sjuhäradsbygdens Tryckeri i Borås och stärker därmed sin närvaro i Västsverige. Med förvärvet flyttar Sjuhäradsbygdens verksamhet inom offset och bokbinderi till Exakta i Malmö medan projektledning, prepress, digitaltryck och försäljning stannar kvar i Borås.

– Det här var en bra möjlighet att växa och utveckla sig. Det hade vi inte klarat på egen hand, säger Anders Persson, vd för Sjuhäradsbygden som stannar kvar som platschef i Borås.

”God personkemi och samsyn på framtiden skapade förutsättningar att genomföra denna affär. Vi ser fram emot att tillsammans utvecklas vidare i en spännande bransch. Genom förändringen tar vi ytterligare ett aktivt agerande för att leda den grafiska branschens utveckling med syfte att möta kundernas nya behov inom grafisk kommunikation”, skriver Håkan Larsson, vd för Exakta och Anders Persson i ett gemensamt pressmeddelande.

I samband med flytten av offset och bokbinderi blir 11 av 24 tjänster kvar i verksamheten i Borås.
Tillsammans kommer Exakta och Sjuhäradsbygden att ha 170 anställda med en omsättning på 350 Mkr. Affären genomförs i januari 2015.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959