Exakta förvärvar Sjuhäradsbygdens Tryckeri

PUBLICERAD: 5 december 2014
UPPDATERAD: 14 november

Exaktakoncernen i Malmö förvärvar Sjuhäradsbygdens Tryckeri i Borås och stärker därmed sin närvaro i Västsverige. Med förvärvet flyttar Sjuhäradsbygdens verksamhet inom offset och bokbinderi till Exakta i Malmö medan projektledning, prepress, digitaltryck och försäljning stannar kvar i Borås.

– Det här var en bra möjlighet att växa och utveckla sig. Det hade vi inte klarat på egen hand, säger Anders Persson, vd för Sjuhäradsbygden som stannar kvar som platschef i Borås.

”God personkemi och samsyn på framtiden skapade förutsättningar att genomföra denna affär. Vi ser fram emot att tillsammans utvecklas vidare i en spännande bransch. Genom förändringen tar vi ytterligare ett aktivt agerande för att leda den grafiska branschens utveckling med syfte att möta kundernas nya behov inom grafisk kommunikation”, skriver Håkan Larsson, vd för Exakta och Anders Persson i ett gemensamt pressmeddelande.

I samband med flytten av offset och bokbinderi blir 11 av 24 tjänster kvar i verksamheten i Borås.
Tillsammans kommer Exakta och Sjuhäradsbygden att ha 170 anställda med en omsättning på 350 Mkr. Affären genomförs i januari 2015.

Läs vidare

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett