Stora Enso bakom kartong till skid-VM i Falun

PUBLICERAD: 10 februari 2015
UPPDATERAD: 14 november
Cecilia Carter, platschef Stora Enso Fors Bruk.
Cecilia Carter, platschef Stora Enso Fors Bruk.

Stora Enso är en av de internationella sponsorerna vid skid-VM i Falun. Under tävlingarna delar VM-organisationen, Falun2015, ut presenter till alla tävlande och medierepresentanter. Dessa gåvor kommer att vara förpackade i presentförpackningar tillverkade av kartong från Fors Bruk utanför Avesta i Dalarna.

– Det är viktigt för oss att vi har en förpackning till våra presenter som knyter an till Dalarna och som är tillverkad av ett miljövänligt material. En av våra målsättningar är att vi ska bli det mest miljövänliga skid-VM som någonsin arrangerats. Därför passar förpackningarna gjorda i kartong från Fors Bruk utmärkt till våra presenter, säger Sven von Holst, vd för Falun2015.

– Vi är givetvis oerhört stolta och glada över att leverera kartong till presentförpackningen för skid-VM. Det är en stor ära för oss och vi ser det som ett hedersuppdrag. Det ger oss bra exponeringsmöjligheter, då en stor del av sportvärldens blickar är riktade mot Falun under skid-VM, säger Cecilia Carter, platschef Stora Enso Fors Bruk.

Själva designen och utformningen av förpackningen är skapad genom ett nära samarbete mellan Stora Enso, VM-organisationen och Kartongbolaget, som även tryckt och tillverkat förpackningen.

– Vi har skapat en förpackning som känns innovativ och exklusiv, samtidigt som den är tålig och exponerar produkterna som placeras i den på ett tilltalande sätt. Kartongkvaliteten Performa White från Fors Bruk har en optimal tryckbarhet och fungerar utmärkt till denna presentförpackning, säger Joakim Johansson, vd och ägare, Kartongbolaget.

Förpackningen är rektangulär och består av tre delar. Genom att drar isär förpackningens långsidor öppnas förpackningen. Grundfärgen går i en ljusblå ton och de karaktäristiska penseldragen för skid-VM täcker en stor del av förpackningen.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959