Ny svensk tryckeritjänst utmanar Vistaprint

PUBLICERAD: 12 mars 2015
UPPDATERAD: 14 november
Trycktjanst
Daniel Wisarve, Colourpicture.

Vill du som trycksaksköpare kunna välja leveranstid, kontrollera dina tryckfiler per automatik och få en helhetslösning till ett bra pris? Det erbjuder nyetablerade svenska företaget Colourpicture.se. med ett egenutvecklat system som förenklar hanteringen av trycksaker med egna motiv för alla typer av tryck på storformat, profilkläder, reklamtrycksaker, display, osv.

Tanken är att alla trycksaksköpare enkelt ska hantera processen från det att man bestämt sig för att beställa online, till det att man har produkterna i handen. Oavsett var i världen beställaren befinner sig är det alltid lika enkelt att se leveransstatus, hålla koll på priser och nya produkter samt att lägga nya beställningar. En funktion i systemet säkerställer dessutom alla trycksaker genom automatisk filkontroll.

– Detta erbjuder ingen annan idag. Vi ska bli det nya Vistaprint, fast med enklare hantering, nya tjänster och fler produkter i stora format, säger Daniel Wisarve, vd för Colourpicture.

Daniel Wisarve påpekar att en beställning hos Vistaprint görs på 12 klick. På Colourpicture hanteras samma procedur på endast fem klick.

I helhetslösningen samlas alla produkter på ett och samma ställe, det går att göra snabba och enkla repeatorders genom det egna kontot och kunden har översikt över hela processen.

Men det mest nyskapande upplevs vara att alla produkter kan läggas på hemsidan och säljas via Colourpicture. På det sättet samlas olika aktörer som inte har en egen produktion på marknaden i ett effektivt flöde på Colourpictures hemsida där användarna enkelt hittar rätt leverantör för rätt produkt.

– Vi tror att ett samarbete mellan aktörerna gynnar hela branschen, säger Daniel Wisarve som även tipsar om en ”white label-lösning”, dvs en befintlig webbshop där du kan sälja dina egna trycksaker och lägga in egen design och egna logotyper för att göra webbshopen mer passande för företaget.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Nordvalls Etikett i partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2