Eskos portfölj växer med köpet av MediaBeacon

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 14 november

Esko förvärvar amerikanska mjukvaruleverantören MediaBeacon, en av marknadens ledande producenter av DAMS-verktyg (Digital Asset Management).

MediaBeacon, som är baserat i Minneapolis, utvecklar lösningar både genom egen direktdistribution och OEM-samarbeten för olika branscher som försäljning, konsumentförpackningar, media, print och offentlig sektor.

– Eskos strategi är att digitalisera och integrera hela arbetsflödet i förpackningsproduktionen, från design till färdiga förpackningar och displayer i butiken. Med det här förvärvet fortsätter vår utveckling från prepressleverantör till helhetsleverantör i förpackningsvärlden, säger Udo Panenka, vd för Esko.

– Ökad press på felfri och punktlig produktion av varumärken i en mängd olika medier som förpackningar, butiksdisplayer, online och som tryckt reklam, vänder integrerade DAM-lösningar hörnstenar hos både utskriftsleverantörer och varumärkesägare. Med MediaBeacons kunskap och verktyg expanderar Esko Software Suite och marknaden får tillgång till ett arbetsflöde som håller jämna steg med de utmaningar som organisationer runt om i världen ställer, säger Udo Panenka.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R