Eskos portfölj växer med köpet av MediaBeacon

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 14 november

Esko förvärvar amerikanska mjukvaruleverantören MediaBeacon, en av marknadens ledande producenter av DAMS-verktyg (Digital Asset Management).

MediaBeacon, som är baserat i Minneapolis, utvecklar lösningar både genom egen direktdistribution och OEM-samarbeten för olika branscher som försäljning, konsumentförpackningar, media, print och offentlig sektor.

– Eskos strategi är att digitalisera och integrera hela arbetsflödet i förpackningsproduktionen, från design till färdiga förpackningar och displayer i butiken. Med det här förvärvet fortsätter vår utveckling från prepressleverantör till helhetsleverantör i förpackningsvärlden, säger Udo Panenka, vd för Esko.

– Ökad press på felfri och punktlig produktion av varumärken i en mängd olika medier som förpackningar, butiksdisplayer, online och som tryckt reklam, vänder integrerade DAM-lösningar hörnstenar hos både utskriftsleverantörer och varumärkesägare. Med MediaBeacons kunskap och verktyg expanderar Esko Software Suite och marknaden får tillgång till ett arbetsflöde som håller jämna steg med de utmaningar som organisationer runt om i världen ställer, säger Udo Panenka.

Läs vidare

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex