Arifiq släpper API för sin kalkylmotor

PUBLICERAD: 24 mars 2015
UPPDATERAD: 24 mars

Arifiq finns nu tillgänglig som API, något som gör att tryckeriet själva kan ”bygga in” en kalkylmotor på sin webbplats och skapa en egen trycksaksportal med prisberäkning för beräkning av trycksakspriser.

– Denna API spränger alla gränser för prisberäkning av trycksaker som inte passar in i standardmallar för webbshopar, säger Stefan Karlsson, teknisk chef för Arifiq. Nu är det egentligen bara våra kunders fantasi som sätter gränserna för hur Arifiq kan användas för att skapa nya och bättre affärer.

Den första kunden att använda API-lösningen är ett tryckeri i Kalifornien, som valt att skapa ett webbformulär för beräkning av priser för, vad de kallar, Custom Projects. Arifiq kan också tillhandahållas i ett standardutförande, men API-lösningen gör att tryckerier med egen IT-kompetens själva har möjlighet att utforma hur Arifiqs kalkylmotor ska fungera och upplevas av deras kunder.

De automatiska offerter som skapas i Arifiq möjliggörs tack vare en optimerande kalkylmotor, som tar fram bästa produktionsalternativ för vald trycksak. Arifiqs API går att använda som en stand-alone-lösning, men fungerar även att integrera med andra system.

Läs vidare

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Hexis nya skärprogramvara tillgängliggörs på marknaden

Nu finns Hexis egenutvecklade programvara för skärning av självhäftande skyddsfilmer tillgänglig för kunderna. Matmak gör det enkelt att förskära delar i företagets Bodyfence-sortiment.
Joachim Wallgren

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1