Strands Grafiska köper Aurells och storinvesterar

PUBLICERAD: 1 april 2015
UPPDATERAD: 14 november
MK-small
Mikael Strand.

Strands Grafiska i Norden i Lindesberg köper Aurells Tryckeri i Västerås i samband med att Aurells Tryckeri i dagarna inlett sin konkurs.

– Aurells är ett anrikt gammalt tryckeri med många kunder och det har funnits ett samarbete tryckerierna emellan sedan 2008. Vi har tittat på att kunna överta det en tid eftersom vi har planer på att etablera oss i Västeråstrakten. Nu blev händelseförloppet ett annat, men vi är nöjda med utvecklingen. Köpet blev klart häromdagen, säger Mikael Strand, platschef på Strands Grafiska, som förklarar att anledningen till Aurells konkurs handlat om ansträngd ekonomi i samband med ett belastande avtal på en digitalpress och vikande konjunkturer.

Med förvärvet fortsätter samtliga tre anställda i Aurells sin anställning i det nya bolaget som kommer att fortsätta med sin verksamhet i Västerås. Där ska produktionen även framledes fokusera på digitaltryck, storformat, display samt som backup för Strands Grafiska i Lindesberg.

– Vi satsar framåt och ser många möjligheter på den nya mediemarknaden. Därför har vi som första tryckeri i Norden också precis investerat en miljon kronor i ett end-to-end-system från EFI som tar bort flaskhalsar så att vi kan optimera våra kommunikations- och produktionsflöden, säger Mikael Strand.

Den nya helhetslösningen kommer med fördel att användas i kommunikationen mellan verksamheterna i Lindesberg och Västerås. Strands Grafiska investerade även under fjolåret i en ny UV-skrivare. Investeringen uppgick till drygt 500 000 kronor, enligt Mikael Strand.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper