Stampen tar över V-TAB

PUBLICERAD: 9 april 2015
UPPDATERAD: 14 november

I förhandlingen om uppdelningen av Liberala Tidningar, som precis avslutats, kommer Stampen Media Group att ta över ägandet i Nordens största tryckerikoncern V-TAB. Samtidigt tar MittMedia (55 %) tillsammans med Eskilstuna-Kuriren (45 %) över ägandet av Promedia.

– Affären är en viktig pusselbit i Stampens övergripande strategi att renodla medieverksamheten och samtidigt satsa på det industriella benet, genom tryckeriverksamheten. Som helägare till marknadsledande V-TAB kan vi fortsätta att ta marknadsandelar och konsolidera tryckeribranschen, säger Martin Alsander, vd och koncernchef Stampen Media Group.

Uppgörelsen innebär också att MittMedia och Eskilstuna-Kuriren kvarstår som minoritetsägare i V-TAB med sju procent och att dessa aktier avyttras till Stampen över tid. De två aktörerna tar tillsammans även över ägandet i den digitala byrån Adeprimo med 56,4- respektive 39%. Promedia, däremot, blir 5-procentig ägare av TT.

– Jag är glad över att vi äntligen är klara med uppdelningen av Liberala Tidningar. Nu startar ett nytt kapitel. MittMedia, Eskilstuna-Kuriren och Promedia har gemensamt stora utmaningar på våra lokala marknader och jag är övertygad om att ökad samverkan är det bästa sättet att möta framtiden, säger Thomas Peterssohn, vd och koncernchef för MittMedia.

– Tillsammans förfogar vi nu över en spännande sammanhållen marknad som spänner från Nyköping i söder till Östersund och Örnsköldsvik i norr. Detta ger oss möjligheter till affärsutveckling, säger Sören Axelsson, vd och koncernchef Eskilstuna-Kuriren.

I Promedia ingår tidningarna VLT, Länstidningen i Södertälje, Nerikes Allehanda, Norrtelje Tidning, Avesta Tidning, Fagersta-Posten, Sala Allehanda, Bärgslagsbladet, Arboga Tidning, Nynäshamns Posten samt Örebroar’n och Södertäljeposten.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg