Aller Tryk fortsätter att automatisera

PUBLICERAD: 23 april 2015
UPPDATERAD: 14 november
aller_main
John Andreasen, Aller Tryk.

Sju år efter nedläggningen av Aller Tryck i Helsingborg meddelar koncernen att automatiseringen av verksamheten fortsätter.

Med 115 anställda och en produktion av tre miljoner tidningar i veckan, plus ett brett utbud av kataloger och broschyrer, driver Aller Tryk för närvarande två anläggningar, en i Taastrup, Danmark och den andra i Norge. Företagets mål är dock att konsolidera verksamheten och flytta all produktion till Danmark.

Strategin är att investera i teknik för att öka produktiviteten och samtidigt minska omkostnaderna. Senaste draget är implementeringen av ett nytt MIS-system, EFI Monarch Productivity Suite.

– Vi har precis köpt en ny tryckpress från manroland som producerar mer än vad de två gamla pressarna gjorde. Vi producerar också dygnet runt så vi behövde ett system som klarar den uppgiften och som förbättrar det fullständiga arbetsflödet, säger John Andreasen, ekonomichef på Aller Tryk, i ett pressmeddelande.

Enligt Aller Tryk var bolagets tidigare MIS-system i behov av en större uppdatering men leverantören som man köpt det från har gått i konkurs.

– Det var den näst viktigaste anledningen till valet av EFI. Bolaget har ett bra rykte och vi vet att det kommer att vara verksamt under en lång tid och ge oss löpande support, säger John Andreasen och framhåller att EFI:s regelbundna uppgraderingar av varje komponent i det certifierade arbetsflödet är en viktig del av mervärdet.

En tredje anledning till valet av nytt MIS-system från EFI uppges vara att Auto-Count (automatisk räkning) ingår i konfigurationen. Eftersom produktionen fortgår dygnet runt är möjligheten att automatiskt, minut-för-minut, inhämta produktionsdata, inklusive räkning, presstatus, produktionstakt och annan viktig information, en ovärderlig tillgång.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Signtools tog med nytt monteringsbord från Värmland

Signtools hade en helt färsk nyhet på Sign&Print-mässan med sitt nya monteringsbord från CWT. I montern stod också flera Tractus 3D-skrivare och arbetade vilket fick många att stanna till och titta.
512D6397-8667-47B9-AE9B-5FE97FE36F5F