Summa maxar formatet i ny flatbäddslösning

PUBLICERAD: 8 maj 2015
UPPDATERAD: 8 maj

summa_f2630
På kommande Fespa-mässan i Köln den 18-22 maj kommer Summa att ha världspremiär på sin F2630 flatbed cutter. Det är en storebror till F1612 och har en arbetsyta på 265 x 305 centimeter.

Det ska enligt företaget finnas ett brett utbud av verktyg att använda, inte minst eftersom den nya lösningen är kompatibel med all verktyg och moduler på tidigare släppta F1612-modellen. En router på 1 kW kan också anslutas om man vill ta sig an de hårdare materialen som PVC, akryl, eller trä.

Arbetsytan innefattar över åtta kvadratmeter uppdelad i tolv vakuumzoner. Varje zon kan sättas på eller stängas av automatiskt för att anpassas till materialstorleken. Det finns även ett tandemläge för att uppnå högre produktivitet. Här alternerar man mellan de främre och bakre zonerna och kan ladda ett nytt material i en zon, medan produktion pågår i den andra zonen.

De första installationerna kommer att vara uppe och snurra nu under hösten. Summa har inte satt några priser än, men en standardinstallation kommer att ligga på under 100 000 euro. Företaget ställer ut på Fespa 2015 i hall 7, monter K55.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Ger en vink om spännande nyhet

Hållbara produkter och premiärvisningar utlovas hos Vink Essåplast under mässan. Ett företag som säljer plasthalvfabrikat så som skivor, folier, rör och stänger samt kompositskivor.
Johan Söderberg webb

Grönt mässmaterial på display

Det finska familjeföretaget Happy Print kommer till Kistamässan och Sign&Print Scandinavia för att visa sitt utbud av marknadsförings-, mäss- och displaymaterial.
Happy print kollage

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449