Först i öst med Tau 330

PUBLICERAD: 1 juni 2015
UPPDATERAD: 14 november
tau_330_labelprint
Sten Sarap, vd, Labelprint, och Helmuth Munter, Durst, framför de nyinstallerade Tau 330-pressen.

Dursts digitala etikett- och förpackningsprinter Tau 330 letar sig in i allt fler europeiska verksamheter. Den här gången är det estländska Labelprint som investerat. Det är dessutom den första Tau 330-installationen i Östeuropa.

Labelprint är Estlands största flexotryckeri med sina över 50 anställda. Verksamheten präglas av små till medelstora volymer, vilket är en stor anledning till att ledningen började se sig om efter en flexibel, och digital, etikettmaskin.

– Nu planerar vi att lägga över alla små och medelstora jobb i digitalpressen, säger Sten Sarap, vd för Labelprint. Vår Tau 330 kommer inom kort även att gå i flera skift, vilket innebär att vi kan serva våra kunder på bästa sätt.

Tau 330 är en UV-baserad inkjetmaskin för etikett- och förpackningsproduktion. Den kör med Xaar 1002-skrivhuvuden och har en utskriftsbredd på 330 millimeter. Utskriftshastigheten ligger på 48 löpmeter per minut, eller 950 kvadratmeter per timme. Standarduppsättning av färger är CMYK, men denna kan utökas med täckvitt och två andra processfärger, till exempel orange och lila.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper