När traditionellt blir digitalt

PUBLICERAD: 18 juni 2015
UPPDATERAD: 14 november
Das Team_small
Teamet som rodde i land projekt Walliser Bote gör tummen upp.

Nu har den landat, en helt ny digitalproducerad tidning. Det är schweiziska sexdagarstidningen Walliser Bote, som levererar nyheter i Valais-regionen, som lyckats samla en rad digitala leverantörer runt den nygamla trycksaken.

Tidningen, med en upplaga på mellan 22 000 – 32 000 exemplar, cirka 24 sidor, kommer inledningsvis att produceras i tabloidformat med postal falsning och som broadsheet-produkt i Berliner-format.

– Projektet lyckades tack vare bra lagarbete. Arbetsflödet, som består av tryck från en HP T400 Color inkjetpress, trycksaksformatering och variabel skärning med FoldLine från manroland webb systems och postorderhantering med teknik från Müller Martini, har varit ett roligt och banbrytande projekt. Schemat var tajt men alla parter som samarbetade via Mengis Druck AG kunde inse det, berättar Thomas Knaier, projektledare på manroland web systemes.

Anledningen till att förändra produktionstekniken har varit lägre upplagor och mer regional fokusering. Viktiga ekonomiska aspekter är också att den nya produktionslinjen ska kunna användas för produktion av andra variabla trycksaker, till exempel inlagan i böcker, mailutskick och printprodukter för personaliserad marknadsföring.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg