Populär textilprinter får storebror

PUBLICERAD: 7 augusti 2015
UPPDATERAD: 7 augusti

hollanders_cb_320Ett år efter lanseringen av Hollanders Colorbooster 250 sålde företaget sin första Colorbooster 320, som är storebror till 250-modellen. Avtalet gjordes på årets Fespa i Köln.

Både 250 och 320 är ett resultat av en ökad efterfrågan på en flexibel textilprinter som möjliggör en rad olika kombinationer. För att kunna printa på så brett utbud av textil som möjligt krävs det att man har flera bläckmöjligheter i tryckeriet. Lyhördheten har också gett utdelning – 250-modellen är ett av företagets mest sålda enheter.

– Alla lärdomar som vi fick förra året med Colorbooster 250 har vi stoppat in i utvecklingen, säger Jacco Aartsen Tuijn, Hollanders vd. Till exempel kan en användare själv byta ut skrivhuvuden och behöver därför inte vänta på en servicetekniker. Sedan går det så klart att köra skrivaren över natten oövervakat.

Colorbooster 250 kostar runt 100 000 euro, medan den större Colorbooster 320 kostar runt 130 000 euro. Svensk återförsäljare för Hollanders är Sericomex.

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Bryggerijätte förvärvar tryckföretag i Stockholm

Förvärvet är en del av en satsning på textil- och merchandise inom restaurang- och besöksnäringen.
Spendrups_Swagg-3

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper