Agfa introducerar kemifri plåt

PUBLICERAD: 14 september 2015
UPPDATERAD: 14 september

cover beeld kopia

En universalplåt för tidningstryckerier som ska vara flexibel och lätthanterad för dagliga utmaningar. Så introducerar Agfa sin nya kemifria violetta offsetplåt, N95-VCF, som de kommer att visa på World Publishing Expo 2015 mellan 5-7 oktober i Hamburg.

Plåten ska vara mer robust och fungera för högre löplängder – upp till 300 000 ark beroende på tryckförhållanden. Den har också stöd för UV-bläck, och är enligt Agfa lättare att underhålla än icke kemi-fria plåtar.

– På WPE 2015 kommer vi inte bara introducera den nya plåten, utan också en förbättrad version av kaskadteknologin i Attrios rengöringsenhet, förbättringar för Advantage N-plåtsättare och nya funktioner i nya Arkitex Production-programvaran, säger Emiel Sweevers, chef för tidningssegment på Agfa Graphics.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)