Exakta XL investerar mer i retail

PUBLICERAD: 25 september 2015
UPPDATERAD: 25 september

https://youtu.be/FnZqnKKPhYQ

Exakta XL i Malmö har investerat i en helt ny linje för produktion av storformat till butik. På bara tre år har det här affärsområdet inom Exakta vuxit så att de behöver en av de största maskinerna i branschen – en UV-hybridskrivare VUTEK GS3250LX PRO.

Ovan ser du den film vi gjorde i samband med att den kördes igång hösten 2015. Då var även leverantören Marabus vd Lars Nilsson med. Så här kommenterar Exakta XLs vd:

 – Vi uppgraderar vår maskinpark för att möta våra kunders ökande behov. Den ny maskinen tillför både ökad produktionskapacitet, samt den senaste tekniken inom kvalitet och miljö.

Exakta XL förväntas 2015 omsätta 30 mkr, med god lönsamhet. Koncernen som helhet omsätter 400 miljoner kronor.

Läs vidare

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS