Mimakis nya prototyplösning

PUBLICERAD: 25 september 2015
UPPDATERAD: 25 september

MIM_pr15019_Luxepack_Original Goods Package System

Under Luxepack 2015 lanserar Mimaki en ny lösning för förpackningsprototyper, en lösning som ska låta användarna printa, stansa och biga förpackningar för att testa dessa inhouse. Enligt Mimaki ska deras nya system skära ner handläggningstider för modeller och prover från nuvarande tre–fyra dagar till inom en timme. Det ska också tillåta kostnadseffektiv konstruktion, print och skärning som kan hanteras inhouse.

Systemet går under namnet Original Goods Packaging System, OGPS, ska agera som en totallösning för mindre förpackningsproduktion.

– Skräddarsydda förpackningar har blivit en ledande trend i och med att kunder till större del vill ha personaliserade produkter, säger Mike Horsten, marknadschef EMEA på Mimaki Europe. Den digitala innovationen rör sig snabbt framåt och produktionsutmaningar som tidigare tog flera dagar att lösa kan idag levereras inom en timme. Jag är övertygad om att digitala tillämpningar, inklusive on-demand print, kommer att bli en viktig del när det kommer till lyxförpackningar.

MIM_pr15019_Luxepack_Packages

MIM_pr15019_Luxepack_PerfumeBox

Läs vidare

Oppboga Bruk gör sin största investering på över femtio år

Tillverkaren av laminerade kartongmaterial, Oppboga Bruk, bygger en ny produktionslinje för laminering för att fortsätta växa in på nya marknader och material.
Oppboga-from-abovex

Xeikon omorganiserar för att framtidssäkra

Xeikon ska omorganisera sin verksamhet "för att anpassa sig till den nuvarande verkligheten", med en post-Covid förändring i konsumentbeteende och en resulterande nedgång i försäljning, kombinerat med högre löner och stigande energipriser, som har "satt företagets framtid i riskzonen". Det skriver tidningen Digital Labels & Packaging.
Xeikonx

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika-Olund-och-Anna-Lena-Friberg-Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Designscenen på Empack 2023 var platsen för prisutdelningen för Packnorth Award 2023. Sex glada vinnare tog den 5 oktober emot sina diplom som ett bevis på suveräna bidrag. Tävlingen arrangeras av Packnews med stöd av partners som Scanpack och Packbridge.
Packnorth kollage

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1