Uppdaterad lack- och folieringslösning från MGI

PUBLICERAD: 1 oktober 2015
UPPDATERAD: 1 oktober

JETvarnish_3DW-16-09-15kopia1

MGI lanserar efterföljare till Jetvarnish 3D på Labelexpo 2015. Den nya Jetvarnish 3DW och Ifoil W är ett system av enheter som ska passa tillverkare av flexibla förpackningar och etiketter. Systemet är rullbaserat och innefattar en lackenhet och en folieringsenhet.

Björn Allskog på Agfa Graphics, som är MGI:s återförsäljare i Sverige, berättar innan mässan att systemets föregångare varit stundtals problematisk i och med att den laddas med ark och haft svårt att hantera mer krävande material som kartong. Den nya lösningen körs med rullbaserad teknik och kan hantera flera material.

– Främst är det olika sorters etikettmaterial så klart; kartong, papper och plast. Det finns en lista på olika material som MGI testat och vet funkar med lösningen, men den är ju i sin begynnelse och vill man testa om ett material fungerar så är det ju fritt fram, menar Björn Allskog, försäljningschef, Agfa Sverige.

Lacket i varnishenheten är UV-färg framtaget av MGI, och beroende på tjockleken på lacken gör enheten ungefär 20 meter i minuten. I folieringsenheten kan däremot de flesta folier som är standard på marknaden användas, vilket innebär att användaren kan fortsätta med tidigare folier de använt.

– Rent tekniskt är den väldigt lik den tidigare versionen, men den nya använder sig som sagt av UV-lack, och i stationen räknar den ut kostnad efter milliliter så att användaren vet hur mycket varje sida kostar att lacka, säger Björn Allskog. Jag tror att denna variant kommer att vara mer eftertraktad i Sverige, många kunder jag pratat med har velat diskutera denna lösning eftersom att den ger fler alternativ och är mer ombytlig än den tidigare maskinen.

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper