Ny investering hos Göteborgstryckeriet

HP_Indigo

HP Indigo 5500 med C.P. Bourg Booklet Maker Express

Att kunna jobba med täckvitt var en av de positiva aspekterna med Göteborgstryckeriets nya digitala offsetpress HP Indigo 5500. De berättar att de dessutom haft bra erfarenheter med pressen när det kommer till kvalitet.

– Vi sköter all färghantering och kalibrerar samtliga pressar mot samma målprofil och det fungerar mycket bra. HP Indigo 5500 är mycket effektiv och bjuder på god lönsamhet. Därför har vi valt att vidareinvestera i tekniken med ytterligare en HP Indigo 5500 som nu rullar även den. Den här gången med efterbehandling från C.P.Bourg inline, berättar Tobias Hinton, projektledare för sälj på Göteborgstryckeriet.

– Det är verkligen värdefullt för oss som ofta jobbar med applikationer som är lite utöver det vanliga att kunna erbjuda täckvit, fortsätter Tobias.

Tobias berättar att efterbehandlingen har varit en flaskhals i produktionen, och att de med den nya maskinen kunnat spara in en hel tjänst.

tobiashinton

Tobias Hinton.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fördjupar strategiskt samarbete inom skärning

ACG Nyström blir exklusiv leverantör av Eastman Machine Companys automatiserade linje av skärmaskiner i Skandinavien, Baltikum och Ukraina. Det innebär att det svenska företaget kommer att fungera som ett nav för import av utrustning, delar och förbrukningsvaror, vilket ska resultera i kortare ledtider och direkta leveranser.

Publicerat av: 

Designtävling: ”Jag ville skapa något oväntat”

Printpower Awards är tävlingen för elever från Sveriges ledande design- och konstskolor. Tävlingen anordnas av Grafiska företagen och Fespa-föreningen sedan över 20 år tillbaka, och går ut på att plocka fram den bästa printidén utifrån ett specifikt tema. En av vinnarna blev Agnes Dalunde, vars provokativa design föll juryn i smaken.

Publicerat av: