Han är Litografens nya vd

PUBLICERAD: 9 oktober 2015
UPPDATERAD: 14 november

The_house_web

Boris Kulas har varit Litografens vd i åtta år, men lämnar nu över rodret. Ny vd blir en av bolagets delägare, Peter Karlsson. Företaget menar att de, liksom många andra i den traditionella, grafiska branschen, har påverkats av de senaste årens lågkonjunktur och teknikutveckling.

– Med Boris hjälp har vi på ett strategiskt och smart sätt lyckats lotsa Litografen igenom de tuffaste åren i företagets historia där vi gått ifrån att vara ganska anonymt på marknaden och ha stort fokus på produktion av skolkataloger, till att idag vara ett av landets modernaste tryckerier, med en helt ny kundstruktur, servicegrad och produktportfölj, skriver Litografen.

– När vi nu ser resultatet av vårt arbete och Boris valt att gå vidare som entreprenör i egen regi, så handlar det för vår del om att förvalta och fortsätta utveckla Litografen i linje med lagd strategi. Boris kommer dock fortfarande bistå oss med sin kompetens i vissa projekt, men nu som konsult och styrelseordförande för Litografen istället, säger Peter Karlsson.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R