Stora Enso i affär med brittiska Denmaur

PUBLICERAD: 21 oktober 2015
UPPDATERAD: 21 oktober
J1_DSC6970_15039_
Stora Enso Performa Brilliance-varuprov.

Denmaur Independent Papers blir första brittiska leverantör av Performa Brilliance som lanserades av Stora Enso den 29 september. Performa Brilliance är en vit, bestruken flerskikts-kartong gjord med CTMP, en kombination av kemitermomekaniska massor.

– Den verkar träffa alla punkter i form av konkurrerande produkter inom områden som ljusstyrka och styvhet, säger Peter Sommer, Denmaurs marknadschef. Den riktar sig till high-end sektorn av förpackningar – så lyxprodukter som parfym, men också bokomslag och gratulationskort – och det kan köras på litografi och digitala maskiner. Baksidan är i supervitt i linje med lyxförpackningar,  och har en beläggning så att det kan tryckas på.

Denmaur kommer också att bli en brittisk återförsäljare för Ensocoat 2-sidigt, en premiumkvalitet solidsulfatkartong tillverkad av flera lager av kemisk massa, med en dubbel beläggning på varje sida.

– I kombination med Ensocoat 2-sidigt, har Denmaur tagit ett steg framåt i sitt erbjudande av ett brett utbud av förstklassiga grafiska kartongprodukter, säger Nick Gee, kommersiell chef på Denmaur.

Läs vidare

Oppboga Bruk gör sin största investering på över femtio år

Tillverkaren av laminerade kartongmaterial, Oppboga Bruk, bygger en ny produktionslinje för laminering för att fortsätta växa in på nya marknader och material.
Oppboga-from-abovex

Xeikon omorganiserar för att framtidssäkra

Xeikon ska omorganisera sin verksamhet "för att anpassa sig till den nuvarande verkligheten", med en post-Covid förändring i konsumentbeteende och en resulterande nedgång i försäljning, kombinerat med högre löner och stigande energipriser, som har "satt företagets framtid i riskzonen". Det skriver tidningen Digital Labels & Packaging.
Xeikonx

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika-Olund-och-Anna-Lena-Friberg-Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Designscenen på Empack 2023 var platsen för prisutdelningen för Packnorth Award 2023. Sex glada vinnare tog den 5 oktober emot sina diplom som ett bevis på suveräna bidrag. Tävlingen arrangeras av Packnews med stöd av partners som Scanpack och Packbridge.
Packnorth kollage

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1