Graphics One premierar textiltryckssystem

PUBLICERAD: 23 oktober 2015
UPPDATERAD: 23 oktober

GoTx_1900_Printer_and_Fixation_Inline.561514bcd5bd6

På SGIA i Atlanta kommer Graphics One att premiärvisa det nya 74-tums helt integrerade textiltryckssystemet Gotx 1900. Systemet ska kunna trycka på all sorts textil med en kombination av en industriell tryckmotor och ett nyutvecklat fixeringssystem. Textilmediehanteringssystemet ska kunna arbeta med praktiskt taget alla typer av bläck, inklusive disperse dyes och pigmentbläck, och har en upplösning på upp till 1440 dpi, 4-6-8 färger med en hastighet på upp till 1000 kvadratfot per timme, och en integrerad fixeringsenhet.

– SGIA har blivit en världsberömd show för att visa upp nya digitala tekniker och vi är glada över att kunna lansera Gotx 1900 där, säger Steve Richardson, vd för Pigment.inc. Vi lanserade Gotx 2600 under FESPA och försäljning av denna enhet har varit mycket bättre än väntat. Vi tror att marknaden efterfrågar ett mindre men fullt utrustat system för 1900-storlekar och vi är glada att använda SGIA som lanseringsplats.

– Både Gotx 1900 och 2600 är spännande tillskott i direkt-till-textil-marknaden, säger Dan Barefoot, vd för Graphics One. Att kunna erbjuda ett helt integrerat system som detta i både Nord- och Sydamerika har varit ett mål för oss under en lång tid. Visionen om Pigment.inc vid utformningen av ett end-to-end digitalt textiltryckssystem kommer säkerligen att möta behoven hos de flesta professionella digitala textilanvändare.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)