Graphics One premierar textiltryckssystem

PUBLICERAD: 23 oktober 2015
UPPDATERAD: 23 oktober

GoTx_1900_Printer_and_Fixation_Inline.561514bcd5bd6

På SGIA i Atlanta kommer Graphics One att premiärvisa det nya 74-tums helt integrerade textiltryckssystemet Gotx 1900. Systemet ska kunna trycka på all sorts textil med en kombination av en industriell tryckmotor och ett nyutvecklat fixeringssystem. Textilmediehanteringssystemet ska kunna arbeta med praktiskt taget alla typer av bläck, inklusive disperse dyes och pigmentbläck, och har en upplösning på upp till 1440 dpi, 4-6-8 färger med en hastighet på upp till 1000 kvadratfot per timme, och en integrerad fixeringsenhet.

– SGIA har blivit en världsberömd show för att visa upp nya digitala tekniker och vi är glada över att kunna lansera Gotx 1900 där, säger Steve Richardson, vd för Pigment.inc. Vi lanserade Gotx 2600 under FESPA och försäljning av denna enhet har varit mycket bättre än väntat. Vi tror att marknaden efterfrågar ett mindre men fullt utrustat system för 1900-storlekar och vi är glada att använda SGIA som lanseringsplats.

– Både Gotx 1900 och 2600 är spännande tillskott i direkt-till-textil-marknaden, säger Dan Barefoot, vd för Graphics One. Att kunna erbjuda ett helt integrerat system som detta i både Nord- och Sydamerika har varit ett mål för oss under en lång tid. Visionen om Pigment.inc vid utformningen av ett end-to-end digitalt textiltryckssystem kommer säkerligen att möta behoven hos de flesta professionella digitala textilanvändare.

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1