Roland DG:s Soljet för bättre prestanda

PUBLICERAD: 30 november 2015
UPPDATERAD: 30 november

SOLJET_EJ-640_New_

Nya Soljet EJ-640 är en storformats-inkjetprinter som ska vara byggd för bättre prestanda och produktivitet. Maskinen har dubbla förskjutna skrivhuvuden och ett integrerat trevärmessystem samt högkapacitetsbläckpatroner för en liter som finns i 4 eller 7 färganpassningar.

– Dagens signmarknad kännetecknas av intensiv konkurrens på grund av spridningen av inkjetpressar i storformat och den ökande efterfrågan på snabb leverans av stora mängder med låga driftskostnader, säger Yuko Maeda, divisionchef för digitaltryck på Roland DG. Den nya EJ-640 hanterar dessa frågor genom att leverera utmärkt produktivitet och kvalitet med låga bläckkostnader.

Särskild uppmärksamhet har ägnats åt kunder som producerar stora volymer. En rigid axel håller långa och tunga rullar säkert, och en nyutvecklad Feed Adjuster garanterar jämn spridning av media genom pressen och ut på upptagningssystemet, enligt Roland DG. Samtidigt ska den kraftfulla värmaren och fläkten hindra bläck från att blöda under upptagningen.

Läs vidare

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Agfa klättrar högre med nya Anapurnan

Ett betydande steg framåt när det gäller både hastighet och utskriftskvalitet. Så beskriver Agfa den nästa generationen av storformatshybriden Anapurna som visas under Fespa.
Anapurna-H3200 webb

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Agfa och EFI inleder samarbete: "En milstolpe"

Agfa och EFI meddelar att de ingått ett strategiskt partnerskap. Genom att samarbeta ska de två jättarna inom inkjet kunna dra fördel av varandras spetskompetenser samt driva utveckling och innovation.
EFI Agfa 2

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland