Xaar satsar på 3d-skrivarteknik

xaar_hss

Skrivhuvudtillverkaren Xaar har anställt upphovsmannen bakom en ny höghastighetsteknik för 3d-utskrifter. Det är ett led i företagets fortsatta satsning på just 3d-skrivarteknik.

Professor Neil Hopkinson ligger bakom tekniken High Speed Sintering, HSS. Det är en tillverkningsmetod där pulvermaterial sprayas med en härdande vätska som sedan värms med infravärme, lager för lager. Dessa lager bildar en tredimensionell komponent i plastmaterial. Han har tjugo års erfarenhet från  bland annat 3D Systems och University of Nottingham, som är ett av de brittiska universitet som satsat stora resurser på forskning inom 3d-skrivarteknik.

Hos Xaar kommer Hopkinson att samla en forskargrupp för att vidareutveckla både HSS-tekniken, men även andra tillverkningsprocesser. HSS använder speciella inkjethuvuden från just Xaar.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nannatrycket halverar
kostnad för papper och färg

Holmebo Paper lanserar ett nytt papper för riktigt tunt tryck. Tillsammans med en ny rundbindare från Horimatic skapas en produkt med full funktionalitet men minimal vikt.
– Idén är att du trycker på ett mycket tunt papper – lite drygt 14 gram per kvadratmeter. Genom att du har en produkt med minst 64 sidor – men helst 96 sidor eller fler – så får du stadgan, säger Holmebos vd Nils Ringlek.

Publicerat av: