Mimaki satsar på sublimering

PUBLICERAD: 21 januari 2016
UPPDATERAD: 21 januari

TS500P_KeyVisual

I februari kommer Mimaki att lansera en 3,2 meter bred sublimeringsskrivare för textilindustrin – super wide TS500P-3200. Den rullbaserade storformatsskrivaren är utvecklad för transferpapper i textilindustrin och har ett spektrum av tillämpningar, bland annat inredningstextilier och inomhus soft signage.

– On-demand-utrustning används i allt större utsträckning till klädproduktion i stället för konventionella analoga system tack vare förmågan att snabbt ge hög flexibilitet och små utskriftsvolymer, säger Mike Horsten, marknadsdirektör EMEA på Mimaki Europa och fortsätter:

– Det började med att modeindustrin såg fördelarna med on demand-digitaltryck och dess nytta för skräddarsydda och variabla partier. Vi ser nu att trenden utökas till inredning och homestyling. Produktionen kan flyttas från avlägsna platser med låga kostnader till närmare platser, nära konsumenterna. Vi tror att denna trend även kommer att sträcka sig till produktion av textilier i extra storformat för heminredning från gardiner till klädsel och sängkläder. Personlig anpassning och långa leveranstider passar inte ihop.

TS500P-3200 har en ny typ av skrivhuvud och dess högsta utskriftshastighet ligger på upp till 180 kvadratmeter i timmen. Det finns 12 skrivhuvuden grupperade i tre förskjutna led som skjuter ut bläckdroppar med hög hastighet, vilket enligt företaget ska säkerställa korrekt dropplacering med högt avstånd till huvudet.

– Efterfrågan på inomhus soft signage ökar jämfört med PVC-solventutskrifter. Detta beror delvis på den flexibla produktionen som tillåter mycket kreativa mönster som svarar upp till kraven på mode och trender. Mimaki är stolta över att kunna leverera lösningen som uppfyller kraven från denna marknad, säger Mike Horsten.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell