Finishing 4.0 kopplar ihop på Drupa

PUBLICERAD: 26 januari 2016
UPPDATERAD: 26 januari

Müller Martini kommer på Drupa att visa Finishing 4.0, lösningen som ska koppla ihop ordersystem med maskiner och på så sätt göra produktionen mer effektiv. De Müller Martini-maskiner som har Connex-arbetsflöden ska alltså med den nya lösningen kunna kopplas ihop med kundernas system.

Lösningen är baserad på JDF/JMF och den lär sig av den data som hanteras – hur liknande jobb ska kalkyleras etcetera – vilket i slutändan innebär att produktionen blir mer precis. Företaget kan sedan lära sig och anpassa sig efter den datan, hur olika papper fungerar med maskinerna och liknande.

– Vi har gått i spetsen och drivit utvecklingen av konnektivitet baserat på JDF- och JMF-standarder i många år. Müller Martini-system är också öppna för andra dataformat, vilket är viktigt i bokproduktion, till exempel, säger Roland Kost, chef för forskning och utveckling vid Müller Martini Print Finishing Systems.

Läs vidare

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2