Finishing 4.0 kopplar ihop på Drupa

Müller Martini kommer på Drupa att visa Finishing 4.0, lösningen som ska koppla ihop ordersystem med maskiner och på så sätt göra produktionen mer effektiv. De Müller Martini-maskiner som har Connex-arbetsflöden ska alltså med den nya lösningen kunna kopplas ihop med kundernas system.

Lösningen är baserad på JDF/JMF och den lär sig av den data som hanteras – hur liknande jobb ska kalkyleras etcetera – vilket i slutändan innebär att produktionen blir mer precis. Företaget kan sedan lära sig och anpassa sig efter den datan, hur olika papper fungerar med maskinerna och liknande.

– Vi har gått i spetsen och drivit utvecklingen av konnektivitet baserat på JDF- och JMF-standarder i många år. Müller Martini-system är också öppna för andra dataformat, vilket är viktigt i bokproduktion, till exempel, säger Roland Kost, chef för forskning och utveckling vid Müller Martini Print Finishing Systems.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Hon förvandlar feltryckta ark till klimatsmart förpackningsmaterial

Malmöbon Tintin Blackwell är grafisk formgivare och vet hur mycket feltryckt papper det finns på tryckerier runt om i landet. Tintin driver även ett småskaligt företag där hon säljer olivolja från sin familjs lund i Grekland. Istället för att köpa in förpackningsmaterial har hon gjort förfrågningar hos tryckerier om att få använda feltryckta pappersark när hon ska packa sin produkt. Nu har hon fått napp.

Publicerat av: