Finishing 4.0 kopplar ihop på Drupa

Müller Martini kommer på Drupa att visa Finishing 4.0, lösningen som ska koppla ihop ordersystem med maskiner och på så sätt göra produktionen mer effektiv. De Müller Martini-maskiner som har Connex-arbetsflöden ska alltså med den nya lösningen kunna kopplas ihop med kundernas system.

Lösningen är baserad på JDF/JMF och den lär sig av den data som hanteras – hur liknande jobb ska kalkyleras etcetera – vilket i slutändan innebär att produktionen blir mer precis. Företaget kan sedan lära sig och anpassa sig efter den datan, hur olika papper fungerar med maskinerna och liknande.

– Vi har gått i spetsen och drivit utvecklingen av konnektivitet baserat på JDF- och JMF-standarder i många år. Müller Martini-system är också öppna för andra dataformat, vilket är viktigt i bokproduktion, till exempel, säger Roland Kost, chef för forskning och utveckling vid Müller Martini Print Finishing Systems.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Företag tankade kunskap om digitala strategier

Förpackningsklustret Packbridge och konsultföretagen Kunskapspartner och Scorecard, bjöd in ett fyrtiotal deltagare för att sprida kunskap om digital strategi för styrelser och ledning. Eventet som ägde rum i Malmö, hade bland annat som mål att svara på hur och varför en kunds köpmönster ser ut som det gör.

Publicerat av: