Finishing 4.0 kopplar ihop på Drupa

Müller Martini kommer på Drupa att visa Finishing 4.0, lösningen som ska koppla ihop ordersystem med maskiner och på så sätt göra produktionen mer effektiv. De Müller Martini-maskiner som har Connex-arbetsflöden ska alltså med den nya lösningen kunna kopplas ihop med kundernas system.

Lösningen är baserad på JDF/JMF och den lär sig av den data som hanteras – hur liknande jobb ska kalkyleras etcetera – vilket i slutändan innebär att produktionen blir mer precis. Företaget kan sedan lära sig och anpassa sig efter den datan, hur olika papper fungerar med maskinerna och liknande.

– Vi har gått i spetsen och drivit utvecklingen av konnektivitet baserat på JDF- och JMF-standarder i många år. Müller Martini-system är också öppna för andra dataformat, vilket är viktigt i bokproduktion, till exempel, säger Roland Kost, chef för forskning och utveckling vid Müller Martini Print Finishing Systems.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafiska Företagen tar strid med reformpaket

Grafiska Företagen, Citymail och 21 Grams som ingår i initiativet Arena för framtidens distribution fortsätter med svidande kritik mot statliga Postnord som de menar utnyttjar sin dominerande ställning och motarbetar en sund konkurrens. Fem politiska reformförslag har lagts fram för att begränsa Postnords ställning på produktions- och distributionsmarknaden.

Publicerat av: