Heidelberg vänder till vinst

PUBLICERAD: 10 februari 2016
UPPDATERAD: 10 februari

03_Eingang_Standort_Wiesloch_IMAGE_RATIO_1_5

I fjol ropade Heidelbergs siffror ilsket röda, med minus 53 miljoner euro för deras tredje kvartal (deras räkenskapsår går från 1 april till 31 mars). I år kunde de glädja sig över att det istället stod plus 7 miljoner euro på sista raden.

Försäljningen har också ökat och låg på 1,8 miljarder euro för perioden.

Spännande för Heidelberg blir nu att se vilken effekt Drupa ger. Förr kunde Drupa ge dem en stor ökning av försäljningen. Den 31 maj till 10 juni i år är det Drupa. Så om några månader vet vi.

Läs vidare

Lasertryck presenterar möjligheter för tryckerier

En försäljningsportal, en bredare produktion och ett större utbud av trycksaker. Det ska Lasertryck kommunicera till besökare på Sign&Print Scandinavia.
Udklip_ hkm

Därför tappar du de stora orderna

Krönika | Brukar du vinna de små orderna men förlora de stora? Kanske är det för att du räknar fel, även om du gör allt rätt. Gör så här i stället.
peter_ollen_ny_800px

Tryckerikunder och produktion flyttas

Holmbergs ingår ett samarbetsavtal med Åtta.45 som tar över produktion och kundrelationer.
laptop-3196481_1920

Tryckeri i Skene ökar resultat

Markbladet Tryckeri minskade sin omsättning för 2020 marginellt medan rörelseresultatet ökade.

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2