De visar 11 lösningar för efterbehandling på Drupa

PUBLICERAD: 14 mars 2016
UPPDATERAD: 14 mars
MBO K8-RS.
MBO K8-RS.

MBO Group kommer tillsammans med dotterbolaget Herzog+Heymann att presentera 11 efterbehandlingssystem på årets Drupa-mässa. Systemen omfattar allt från offsetutskriftstillämpningar, digitala utskriftstillämpningar, och specialapplikationer såsom direktreklam, efterbehandling för läkemedel och förpackningar.

Lösningarna visas under parollen ”Finish First”, och företaget menar att de kan hjälpa tryckerier optimera sina höghastighetspressar och förbättra sin produktionseffektivitet. En av maskinerna de kommer visa upp är en rullmatad K8-RS fals som utnämndes till ”världens snabbaste fals” 2014 – men de kommer också visa en helt ny maskin som de säger överträffar K8-RS.

Dotterbolaget Herzog+Heymann kommer också att visa efterbehandlingslösningar, bland annat deras Stamina-lösning – en fals med en integrerad rotationsstans från Bograma AG.

Produktionslinjen Stamina från Herzog+Heymann.
Produktionslinjen Stamina från Herzog+Heymann.

Läs vidare

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Stor skärbordsspecial: Borden blir större och mer automatiska

Skärbord återfinns hos allt fler grafiska företag. Flatbed-skärteknologin rymmer många möjligheter för efterbehandling av specialmedier. Effektiviseringen och automatiseringen ger snabb tillväxt.
cut_02

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)