Pappersskiva för miljöskyltning

PUBLICERAD: 18 mars 2016
UPPDATERAD: 18 mars

DSC_0081

Antalis har tagit fram materialet Dispa, som är en hård pappersskiva som kan användas för ställ och liknande. Den visades i Antalis monter på Fespa, där de även berättade om sitt breddade erbjudande på skrivarsidan.

– Dispa består av fem lager papper, berättar Björn Bergström på Antalis. Ytterst är ett extremt hårt kalandrerat papper. Innanför det ligger ett våffelmönstrat papper, sedan ett mellanläggspapper och ett nytt våffelmönstrat papper, innan det hårdkalandrerade papperet på andra sidan.

– Dispa är gjord av 100 procent återvunnet papper. Den fungerar bättre än kartong när det gäller känslighet för fukt. Dispa är 3,8 mm tjock och det går bra att trycka direkt på den, enligt Björn Bergström.

DSC_0076 (1)

– Genom uppköp säljer vi på Antalis nu även Mimaki bläckskrivare, förutom Epson, som vi säljer sedan tidigare, berättar Björn Bergström i Antalis monter på Fespa.

DSC_0083 (1)
Dispa är en boardskiva som består av 100 procent återvunnet papper.

   

Läs vidare

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett