Mimaki lanserar uv-skrivare för storformat

UJV55-320 - Twin Roll Printing - Key Visual

Mimaki presenterar en ny storformatsskrivare i sitt sortiment – UJV55-320 är en rullbaserad skrivare på 3,2 meter som använder uv-härdande bläck.

– Stora bakgrundsbelysta inomhusskyltar med energisnål LED-belysning ökar i popularitet på flygplatser, tågstationer och andra större samlingsplatser och annonsörerna byter till mer miljömässigt hållbar reklam, säger Mike Horsten, marknadschef Mimaki EMEA, och fortsätter:

– Användarna kommer att vara särskilt nöjda med opaciteten och de breda färgskalor denna enastående skrivare levererar.

Skrivaren har en hastighet på upp till 110 kvadratmeter i timmen och utskriftsupplösning på upp till 1 200 dpi, beroende på media. Bläcken kommer i cyan, magenta, gult, svart, vit, ljus cyan och ljus magenta som kan konfigureras i 4- eller 6-färgsläge plus vitt.

Twin roll-funktionen gör att det är möjligt att skriva ut två olika jobb på två separata rullar av samma media samtidigt.

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: