Mimaki lanserar uv-skrivare för storformat

UJV55-320 - Twin Roll Printing - Key Visual

Mimaki presenterar en ny storformatsskrivare i sitt sortiment – UJV55-320 är en rullbaserad skrivare på 3,2 meter som använder uv-härdande bläck.

– Stora bakgrundsbelysta inomhusskyltar med energisnål LED-belysning ökar i popularitet på flygplatser, tågstationer och andra större samlingsplatser och annonsörerna byter till mer miljömässigt hållbar reklam, säger Mike Horsten, marknadschef Mimaki EMEA, och fortsätter:

– Användarna kommer att vara särskilt nöjda med opaciteten och de breda färgskalor denna enastående skrivare levererar.

Skrivaren har en hastighet på upp till 110 kvadratmeter i timmen och utskriftsupplösning på upp till 1 200 dpi, beroende på media. Bläcken kommer i cyan, magenta, gult, svart, vit, ljus cyan och ljus magenta som kan konfigureras i 4- eller 6-färgsläge plus vitt.

Twin roll-funktionen gör att det är möjligt att skriva ut två olika jobb på två separata rullar av samma media samtidigt.

Tags: , , ,
Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: